D

De Noorderpier van Harlingen loopt vanaf de nieuwe industriehaven tot aan de havenmonding. De pier is toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Vanaf de pier zijn op heldere dagen de eilanden Vlieland en Terschelling goed zichtbaar.

Begroeing:  Op de kop van de pier is extra strekdam van blokken aangelegd voor het reguleren van de stroming langs de haveningang. De kom die daardoor is ontstaan is één van de mooiste stranden van Harlingen.

De Noorderpier beschermt de haven van Harlingen niet alleen tegen al te hoog water maar ook als vaarbegeleiding naar de nieuwe vissershaven. Het gevolg is een slingerend “kanaal” waar de grotere schepen alleen met sleepbegeleiding doorvaart hebben. Een nieuwe haveningang zal er echter met de aanwezigheid van een waddenclub in de havenstad voorlopig wel niet inzitten.

(Bron: | foto: Signumphoto)

Contact Us

{NL} We zijn er even niet. Mail ons en wij nemen zsm contact met u op. [GB} We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap. {D} Wir sind leider nicht anwesend. Senden sie ein email und wir contacten ihnen.

Not readable? Change text. captcha txt
error: Content is protected and registrated !!